REGULAMENT
Festivalul-concurs naţional de interpretare a cântecului popular românesc „Felician Fărcașiu”, Ediția a XIV-a, Sebeș, 11-13 noiembrie 2016

Calendarul‌ evenimentelor‌ culturale‌ din‌ Sebeș

20 octombrie
2016

Concert extraordinar de muzică folk ”Emoție de toamnă”

image-Concert extraordinar de muzică folk ”Emoție de toamnă”
Iubitorii muzicii folk sunt așteptați la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, joi 20 octombrie 2016, începând cu ora 18.00, la concertul extraordinar de muzică folk ”Emoție de toamnă”. Vor susține recitaluri Nicu Alifantis & Mihai Neniță, Vasile Șeicaru & Nicolae (Nae) Matei, Grupul ECOUL, Vali Șerban, Florin Săsărman & Alex Filip
mai multe
11-13 noiembrie
2016

Festivalul Concurs de Folclor "Felician Fărcaşiu"

image-Festivalul Concurs de Folclor
Festivalul Concurs de Folclor „Felician Fărcașiu” devenit deja o tradiție, adună pe scena Casei de Cultură din Sebeș, în fiecare toamnă, valoroși interpreți ai folclorului românesc.
mai multe
19 – 21 august
2016

Zilele Municipiului Sebeș ANUNȚ

image-Zilele Municipiului Sebeș ANUNȚ
În perioada 19 – 21 august 2016 Centrul Cultural Lucian Blaga organizează Zilele Municipiului Sebeș, manifestare cuprinsă în programul de activități cultural-educative și sportive aprobate prin HCL Nr.18/2016
mai multe
27-29 mai
2016

Zilele Muzicale „Carl Filtsch” 2016

image-Zilele Muzicale „Carl Filtsch” 2016
Primăria şi Consiliul Municipiului Sebeş împreună cu Centrul Cultural „L. Blaga” şi partenerii lor Biserica Evanghelică Sebeş şi Asociaţia „Transilvania-Bavaria” München organizează începând din anul 2009, la sfârşitul lunii mai, un Festival de Muzică Clasică intitulat ZILELE MUZICALE „CARL FILTSCH”, unde iubitorii de muzică clasică sunt aşteptaţi cu programe variate.
mai multe
10-11 iunie
2016

Conferinţa Internaţională „Dorin Pavel”

image-Conferinţa Internaţională „Dorin Pavel”
Conferinţa Internaţională „Dorin Pavel” dedicată fondatorului hidroenergeticii româneşti este un eveniment de înaltă ţinută ştiinţifică, în cadrul căruia sunt prezentate și ultimele cercetări din domeniul hidroenergeticii
mai multe
10 iunie
2016

Multiculturalitate și Patrimoniu Istoric în Transilvania

image-Multiculturalitate și Patrimoniu Istoric în Transilvania
Sesiunea de comunicări știinţifice: Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania se adresează arheologilor, istoricilor, etnografilor, restauratorilor și conservatorilor din ţară și străinătate și este un prilej de întâlnire și de prezentare a ultimelor rezultate ale cercetărilor întreprinse în fiecare din domeniile de competenţă şi interes.
mai multe
6-7 mai
2016

Festivalul Internaţional “Lucian Blaga”

image-Festivalul Internaţional “Lucian Blaga”
Acest festival este cea mai amplă manifestare dedicată lui Lucian Blaga, născut la Lancrăm în anul 1895, personalitate marcantă a vieții spirituale românești, cel care ne-a oferit statutul de privilegiați ai unei creații unice în toate ramurile literaturii și culturii: publicistică, poezie, filozofie, dramaturgie și proză.
mai multe
14-15 noiembrie
2015

Festivalul Concurs de Folclor "Felician Fărcaşiu"

image-Festivalul Concurs de Folclor
Festivalul Concurs de Folclor „Felician Fărcașiu” devenit deja o tradiție, adună pe scena Casei de Cultură din Sebeș, în fiecare toamnă, valoroși interpreți ai folclorului românesc.
mai multe
17 iulie
2015

Mike Godoroja - Vă rog să aveţi o viaţă frumoasă

image-Mike Godoroja - Vă rog să aveţi o viaţă frumoasă
Vineri 17 iulie 2015, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură ”Lucian Blaga” din Sebeș, va avea loc concertul extraordinar susținut de Mike Godoroja & Blue Spirit - ”Vă rog s-aveți o viață frumoasă”! Concertul face parte dintr-un turneu de promovare a noului album ”Hippie cu diamante”. INTRAREA LIBERĂ!
mai multe
20-21 iunie
2015

Zilele Cetăţii Mühlbach 2015

image-Zilele Cetăţii Mühlbach 2015
Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vor organiza în perioada 20-21 iunie 2015 a treia ediție a ZILELOR CETĂȚII MÜHLBACH. Arcașul ținutului, animația cavalerească cu ordinele de cavaleri invitate, concertele de muzică medievală, școala de dans medieval, animația cu foc, filme istorice și, mai ales, scenariul istoric ”Legenda Leului de Aur”, inspirat din istoria orașului, sunt câteva dintre punctele de interes ale festivalului medieval din orasul de pe râul morilor, din acest an.
mai multe