Calendarul‌ evenimentelor‌ culturale‌ din‌ Sebeș

Festivalul Concurs de Folclor "Felician Fărcaşiu"

10-12 noiembrie 2017, Sebeș, Alba

eveniment-Festivalul Concurs de Folclor Între 10 și 12 noiembrie 2017, la Sebeș se va desfășura cea de a XV-a ediție a Festivalului-concurs de folclor „Felician Fărcaşiu”. Devenit deja o tradiţie, adună pe scena Casei de Cultură din Sebeş, în fiecare toamnă, valoroşi interpreţi ai folclorului românesc. Mai jos, pentru cei care doresc să participe în calitate de concurenți, sunt disponibile Regulamentul festivalului-concurs și Fișa de înscriere.

REGULAMENTUL FESTIVALULUI - CONCURS NAŢIONAL DE INTERPRETARE A CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „FELICIAN FĂRCAŞIU”


EDIŢIA a XV-a


SEBEŞ, 10-12 noiembrie 2017 1. I. Organizatorii Festivalului – Concurs „Felician Fărcaşiu”:

  - Primăria Municipiului Sebeş,
  - Consiliul Local Sebeş,
  - Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.


  Parteneri:
  - Consiliul Județean Alba;
  - Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba;
  - Uniunea Artiștilor Intrepreți de Folclor Muzical din Romania (UAIFMR).

 2. II. Scopul Festivalului

  Descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative, punerea în valoare a cântecului popular autentic şi introducerea sa în circuitul valorilor spirituale, prezentarea nealterată a frumuseţii costumului popular din diferite zone culturale ale țării.


 3. III. Condiții de participare și repertoriu

  Concursul se adresează interpreților de muzică vocală tradițională românească din diferitele zone etnofolclorice ale țării, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.


 4. Se va acorda un premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu.

  Concurenții vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin: prima melodie - fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando-rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis) și cea de-a doua melodie - cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans.

  Concurenții au obligația de a trimite, odată cu Fișa de înscriere, partitura muzicală, un link de trimitere către o înregistrare audio/video sau înregistrarea audio a melodiei cu acompaniament pe care doresc să o prezinte în concurs.
  Organizatorii își rezervă dreptul de a respinge participarea unui concurent pentru neprezentarea informațiilor solicitate referitoare la melodia cu acompaniament.


  Fișele de înscriere și partiturile muzicale/link-urile/înregistrările vor fi trimise, până cel târziu în data de 07 noiembrie 2017, ora 18.00, pe adresa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, bd. Lucian Blaga, nr. 45, cod poştal 515800, fax:0258/732844, tel.0258/732939, sau prin e-mail: cclb_sebes@yahoo.com.

 5. IV. Desfăşurarea concursului.
  Vineri,10 noiembrie 2017,
  - ora 14.00 - primirea oficială a concurenților de către Primarul Municipiului Sebeș
  - ora 15.00 - preselecţia concurenţilor va avea loc la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş (pentru concursul propriu-zis, înregistrări audio);

  Sâmbătă, 11 noiembrie,
  - ora 11.00 – repetiţiile concurenţilor cu orchestra;
  - ora 18.00 – concurs televizat și radiodifuzat;

  Duminică, 12 noiembrie,
 6. - ora 18.00 – Festivitatea de premiere și Gala Laureaţilor.

  Concursul se va desfăşura sub forma unui spectacol cu public, în sala ”Radu Stanca” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

  Ordinea intrării în concurs se va stabili prin tragere la sorţi.

  Câştigătorul marelui premiu va fi invitat de onoare pentru susţinerea unui recital la următoarea ediţie a festivalului.

  Publicul din sala de spectacol va avea posibilitatea să-și voteze interpretul favorit (căruia i se va acorda premiul de popularitate), prin intermediul unor formulare care vor fi oferite odată cu biletele de acces. Procedura de vot pentru premiul de popularitate se va încheia sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 23.00.


  Concurenţilor care nu trec de preselecţie nu li se va asigura masa şi cazarea pentru a doua zi.


 7. V. Juriul

  Aprecierea concurenţilor va fi făcută de un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale, specialişti în folclor muzical, etnografie, etc.


 8. VI. Premii

  Organizatorii acordă următoarele premii, pe baza clasamentului stabilit de juriu:


 9. - Marele premiul al festivalului: 5.000 lei
 10. - Premiul I: 3.500 lei
 11. - Premiul II: 2.000 lei
 12. - Premiul III: 1.500 lei
 13. - Un premiu special pentru interpretarea unei melodii din repertoriul lui Felician Fărcaşiu: 1.000 lei
 14. - Premiul UAIFMR: 1.000 lei
 15. - Premiul de popularitate: 1.000 lei

 16. Toate premiile sunt în valoare netă.

  Juriul are competența de a nu acorda sau de a redistribui premiile.

  Tuturor concurenţilor li se vor acorda diplome de participare.


  VII. Organizatorii festivalului asigură masă şi cazare, cheltuielile pentru transport fiind suportate de participanți sau de instituțiile culturale pe care le reprezintă concurenţii din fiecare judeţ.

  FESTIVALUL - CONCURS NAŢIONAL DE INTERPRETARE A CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC „FELICIAN FĂRCAŞIU” EDIŢIA A XV-A, SEBEŞ, 10-12 NOIEMBRIE 2017, VA FI TELEVIZAT ȘI RADIODIFUZATCentrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Fișa de înscriere