Calendarul‌ evenimentelor‌ culturale‌ din‌ Sebeș

Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului

9-20 noiembrie 2018, Sebeș, Alba

eveniment-Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții SebeșuluiEvenimentul este organizat în cadrul proiectului cultural "Între sacru şi profan. Repertorierea și digitizarea troițelor și a cimitirelor cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului".


EXPOZIȚIA "TROIȚELE ȘI CIMITIRELE CU STÂLPI FUNERARI
DE PE VALEA ȘI DIN MUNȚII SEBEȘULUI"Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, în parteneriat Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Institutul de Cercetări Socio-umane Sibiu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Primăria Comunei Şugag, Şcoala Gimnazială Şugag, Şcoala Gimnazială Săsciori şi Şcoala Gimnazială Pianu de Sus organizează, în perioada 9-20 noiembrie 2018, expoziţia Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului, în cadrul proiectului cofinaţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), Între sacru şi profan. Repertorierea și digitizarea troițelor și a cimitirelor cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 9 noiembrie 2018, orele 15.00, la Casa de Cultură „Lucian Blaga” din Sebeş, sala Gheorghe Maniu. Evenimentull va fi urmat de conferinţa Un patrimoniu în pericol: Troițele și cimitirele cu stâlpi funerari de pe Valea și din Munții Sebeșului, susţinută de membrii echipei proiectului şi de vizionarea galeriei 3D, întocmită în cadrul proiectului sus-amintit.

Sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de protejarea şi valorificarea acestui patrimoniu.


Notă: „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării”.