Anunțuri, Comunicate evenimente|

Acad. Ioan Bolovan va fi prezent la Sebeș, cu prilejul celei de-a XLI-a ediții a Festivalului „Lucian Blaga”. Vineri, 9 iulie 2021, la ora 17.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, distinsul nostru invitat va susține conferința „Transilvaniei cu dragoste. Note despre unitate și unire în epoca modernă”. Aceasta va fi urmată de prezentarea cărții „Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate și adevăr în istoria unei provincii”, publicată la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, în anul 2017, autori fiind Ioan Bolovan și Sorina Paula Bolovan.

Cercetător de prestigiu al istoriografiei din România, Ioan Bolovan este profesor universitar, prorector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (în perioada 2012-2020), director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, iar din noiembrie 2018, este membru corespondent al Academiei Române. În anul 2002 a obținut premiul „Mihail Kogălniceanu” al Academiei Române, iar în 2015 a fost ales președinte al International Commission for Historical Demography (Geneva). A publicat mai multe cărți de unic autor şi în colaborare la edituri din România, Franța, Germania, Olanda, Rusia, precum și 150 de studii în reviste și volume colective, din țară și străinătate, despre istoria populației, granița militară austriacă, Revoluția de la 1848, Primul Război Mondial și istoria instituțiilor culturale.

Municipiul Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga”, are onoarea de a transmite publicului interesat invitația de a participa la cea de-a XLI-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, pe care avem plăcerea de a-l găzdui, în zilele de 9 şi 10 iulie 2021, la Sebeș și la Lancrăm.

Important: Festivalul „Lucian Blaga” se desfășoară cu respectarea măsurilor legislative privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV2.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window