Anunțuri, Comunicate evenimente|

JOI, 8 FEBRUARIE 2024, UN NOU FILM ROMÂNESC POPOSEȘTE LA SEBEȘ: „WARBOY” – FINALUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL PRIN OCHII UNUI ADOLESCENT

Joi, 8 februarie 2024, la ora 18:30, caravana cinematografică WARBOY continuă cu o proiecție la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, în prezența regizorului Marian Crișan și a actorului din rolul principal, Daniel Bâliș. Spectatorii sunt așteptați să vizioneze filmul și să poarte o discuție după proiecție. Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari – costul este de 5 lei. Biletele pot fi procurate de pe eventbook.ro (https://eventbook.ro/film/bilete-warboy-sebes?fbclid=IwAR2f7stiCI60UF09zXI5drCEyWodNu4zduqyrsm4kQXzrAsnHKTplCKYGDQ).

„WARBOY este despre un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran.” mărturisește regizorul.

Trailerul filmului distribuit de Rova Film poate fi văzut pe: https://youtu.be/18VtyKEmn7w

Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean sunt actorii ce joacă în WARBOY – cel de-al cincilea lungmetraj al regizorului cunoscut deja publicului larg pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută.

Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica filmului este semnată de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan, sunetul de Alin Zăbrăuțeanu, Alexandru Dumitru și Mihai Bogos, iar afișul este desenat de Alex Tamba.

WARBOY este realizat cu sprijinul CNC România, CNC Republica Moldova, Cinema City, Happy Cinema, în colaborare cu Televiziunea Română și este o producție Rova Film, în coproducție cu Chainsaw Europe, Forest Film și Parmis. Caravana cinematografică Warboy este un eveniment susținut de VPK și Club Sportiv Ecvestru DECEBAL.

Mai multe despre film și program găsiți pe: https://warboy.rovafilm.ro și pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/FilmulWarboy și Instagram: https://www.instagram.com/filmulwarboy ale filmului.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window