Anunțuri, Comunicate evenimente|

„SEBEȘUL ÎN CULORI” – EXPOZIȚIE DE ARTĂ PLASTICĂ, ÎN GRĂDINA MUZEULUI MUNICIPAL „IOAN RAICA” SEBEȘ

Vineri, 19 august 2022, la ora 18.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică „Sebeșul în culori”. Expoziția este, în fapt, încheierea atelierului de creație artistică omonim, care s-a derulat în perioada 8-12 august, la inițiativa Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și cu sprijinul municipalității.

Au răspuns, atunci, invitației organizatorilor pictorii: Eugen Măcinic, Aurel Sârbu, Voicu Preja, Dorică Susan, Ilie Tomescu, Elena Anghel, Dan Popescu, Marieta Constantin, Nelica Duiculete, Corina Corpodean, Camelia Zurman și Ioan Fulea care, timp de cinci zile, simultan, au imortalizat frumuseți ale orașului, dar și din împrejurimi.  

Au rezultat 16 lucrări, în tehnicile acuarelă, pastel și ulei pe pânză, care au ca teme clădiri și ansambluri urbane reprezentative din Sebeș, precum biserica evanghelică, turnul Studentului și cel octogonal, moara, turnul de apă, casa natală a lui Lucian Blaga, casa Zápolya, strada I. L. Caragiale, biserica din Greci și mănăstirea franciscană, precum și peisaje și scene de gen. De asemenea, au fost abordate, ca teme, și portretul (Lucian Blaga și Radu Stanca) și icoana.

Vă invităm să participați la vernisajul din grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” pentru a le admira și pentru a ne bucura de frumusețea lor, împreună cu artiștii plastici care le-au creat și cărora le mulțumim și pe această cale pentru o colaborare fructuoasă, în beneficiul comunității locale.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window