Anunțuri, Comunicate evenimente

TRUPA PHOENIX REVINE LA SEBEȘ ȘI ÎȘI SPUNE POVESTEA

Sâmbătă, 19 august 2023, în jurul orei 20.00, publicul din Sebeș va avea parte de o întâlnire inedită cu trupa Phoenix, care va urca pe scena din Parcul Tineretului pentru un concert unic, dar și pentru a-și spune povestea prin intermediul documentarului realizat în anul 2022, care a cutreierat întreaga țară, dar a ajuns și la fanii din Europa.

Phoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania Phoenix, înființată în anul 1962, la Timișoara, este cea mai iubită formație românească de muzică rock, având mai multe generații de fani.

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului al XX-lea, membrii formației abordând numeroase subgenuri ale rock-ului. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au dus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat, prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock, inspirat din folclorul românesc autentic.

Filmul Phoenix – Povestea spune istoria trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a șase decenii de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video. Regia este semnată de Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis, care ne vor înlesni întâlnirea, prin intermediul peliculei, cu membrii emblematici ai trupei.  

Concertul susținut de Phoenix face parte din programul festivalului verii – „Armonii în Sebeș”, o sărbătoare a orașului care va avea loc în perioada 18 – 21 august 2023.

Vă invităm cu mult drag ca în această vară să ne cunoaștem mai bine, să fim o comunitate unită și să aducem împreună „Armonii în Sebeș”!

www.armoniisebes.ro

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window