Anunțuri, Comunicate evenimente|

CORALA „ARMONIA” CONCERTEAZĂ LA SEBEȘ ÎN CADRUL FESTIVALULUI „LUCIAN BLAGA”

Vineri, 13 mai 2022, pe scena în aer liber din Parcul Tineretului din Sebeș, va concerta Corala „Armonia”, în cadrul unui eveniment cuprins în programul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș, ediția a XLII-a.

Recitalul este precedat de o conferință pregătită pentru participanții la festival de părinte profesor Constantin Necula.

Corala „Armonia” a fost înființată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a trecut sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Concertează în țară și în străinătate și participă constant la concursuri corale. Ansamblul are în palmares Medalia de Aur și Premiul pentru cel mai bun cor bărbătesc, precum și Medalia de Aur la categoria Musica Sacra la Olimpiadele Mondiale Corale (World Choir Games) de la Soci 2016 și Riga 2014, Medalia de Aur (secțiunea Coruri de cameră) în cadrul competiţiilor European Choir Games şi Grand Prix of Nationes (2015, Magdeburg, Germania), Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secţiunile Folclor și Cor bărbătesc și una de argint (Muzică sacră) la Campionatul European al Corurilor din 2013, desfășurat la Graz, Austria și două medalii de aur la World Choir Games 2012, în Statele Unite ale Americii.

Repertoriul ansamblului este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, precum şi piese din repertoriul clasic universal. Performanțele internaționale ale Coralei „Armonia” sunt extraordinare, ansamblul concurând an de an în cele mai importante competiții din lume, obținând de fiecare dată distincții dintre cele mai însemnate.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window