Anunțuri, Comunicate evenimente|

SEBEȘ: „IA MEA, MÂNDRIA MEA” – SĂRBĂTOAREA IEI ALĂTURI DE COPII

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” au pregătit pentru micii prieteni ai cărților cea de-a VII-a ediție a „Bibliotecii de vacanță”, prima zi a evenimentului fiind dedicată Sărbătorii iei. În fiecare an, pe data de 24 iunie se celebrează Ziua Universală a Iei, odată cu sărbătoarea de Sânziene.

Cu nostalgie am privit spre lumea satului românesc de altădată printr-o expoziție tematică de carte și obiecte tradiționale, am descoperit simbolistica iei și a sărbătorii Sânzienelor în cadrul unui atelier de lectură, iar copiii au personalizat costume populare de poveste, așa cum își imaginează ei portul românesc.

Atelierele au fost găzduite de grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, locația în care se desfășoară „Biblioteca de vacanță” și în acest an. Au oferit bucuria muzicii cursanții Școlii de muzică „DoReMi”, proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în colaborare cu profesorii Alexandra și Adrian Pamfilie.

Au fost alături de noi inimoșii voluntari, implicați cu suflet și dăruire în biblioteca noastră estivală. Ca în fiecare an, primarul Dorin Nistor i-a salutat pe micii cititori ai bibliotecii municipale, bucurându-se de compania românașilor care au îmbrăcat, cu mândrie, tradiționala ie.

În următoarele două săptămâni ne vom bucura împreună de o vacanță cu copii voioși, dornici de activități creative, prin care vor învăța lucruri noi și își vor face prieteni.

Organizatori:

Primăria Municipiului Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Mulțumim pentru sprijinul logistic S.P.A.P. Sebeș.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window