Anunțuri, Comunicate evenimente|

A fost o săptămână bogată în evenimente culturale la Sebeș, găzduite în spații inedite, care au împletit frumusețea artelor vizuale cu muzica clasică.

Luni, 2 august, la Biserica Greco-Catolică „Sfânta Cruce” Sebeș, a avut loc o minunată serată muzicală oferită publicului prezent de trei tineri instrumentiști: Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian). Programul oferit auditoriului a fost compus din trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian, de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă, de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian, de E. Grieg. Flavius Ignat, tânărul muzician din Sebeș, format la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, mărturisea că acesta a fost un eveniment pilot, susținut de Biserica Greco-Catolică „Sfânta Cruce” Sebeș și de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, care poate continua pentru publicul din orașul său natal.

Serata muzicală a fost completată de vernisajul expoziției de grafică „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziția reuneşte portretele unor mari personalități ale culturii și spiritualității românești, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași. Povestea sosirii acestei expoziții la Sebeș este emoționantă, prin prisma dorinței exprimate de autoarea sa de a expune în locul care se leagă de destinul lui Lucian Blaga. De altfel, publicul poate regăsi cele douăzeci de lucrări la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, până la data de 15 august 2021, obiectiv cultural care poate fi vizitat de marți până duminică, în intervalul orar 08.00-16.00.   

Organizatorii evenimentului: Biserica Greco-Catolică „Sfânta Cruce” Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window