Anunțuri, Comunicate evenimente|

UN EVENIMENT FRUMOS CA O CARTE DE COPII: LANSAREA VOLUMULUI COLECTIV „CE AUDE UNICORNUL” LA FESTIVALUL „LUCIAN BLAGA” SEBEȘ, 2023

În anul 1981 avea loc, la Sebeș, prima ediție a Festivalului „Lucian Blaga”. Țesut în jurul poeziei, de un nucleu de oameni de cultură cu o rară și cuceritoare vocație, evenimentul a supraviețuit cenzurii comuniste și a poziționat Sebeșul pe o hartă a festivalurilor de înaltă ținută. Fără întrerupere, an după an, în luna mai se deschid „porțile dorului” la Lancrăm și se declanșează o sărbătoare culturală susținută de cei mai importanți exegeți ai operei blagiene și de cei mai îndrăgiți artiști.

Bogăția festivalului stă nu doar în oamenii, ci și în cărțile sale. Încă de la prima ediție, festivalul a dat luminii tiparului o publicație care îi scrie istoria peste ani: „Caietele Blaga”, căreia, mai târziu, i se alătură alta, „Pașii Profetului”.

În anul 2023, consemnăm o nouă poveste frumoasă. Scrisă și colorată de elevi, o nouă publicație a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”: „Ce aude unicornul”… își propune să-i încurajeze și să-i facă cunoscuți pe cei mai tineri creatori de frumos.

Lansarea cărții a avut loc în dimineața zilei de duminică, 14 mai 2023, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș, în prezența tinerilor autori și ilustratori. Editura alături de care s-a realizat acest proiect unic este „Vertical Graphic” din Alba Iulia, care a oferit condiții grafice și de design de excepție pentru apariția primului volum dintr-o nouă serie de publicații a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, coordonată de Nadia-Diana Arsin, dedicată în special copiilor și tinerilor. „Ce aude unicornul. Îndemn de poveste” este un proiect editorial realizat în strânsă colaborare cu prof. Lavinia Donose și prof. Sanda Camelia Zurman, care reunește povești și desene semnate de copii de la școli și licee din municipiul Sebeș.

Înregistrarea video a evenimentului:

Cartea în format electronic poate fi descărcată accesând linkul: https://festivalulblaga.ro/indemn-de-poveste/

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window