Anunțuri, Comunicate evenimente|

VINERI, LA FESTIVALUL „LUCIAN BLAGA”: DOREL VIȘAN, FLORIN COȘULEȚ, TRUPELE ARHAIC ȘI POPFOLKLORICA, PE SCENA DIN PARCUL TINERETULUI

Vineri, 12 mai 2023, începând cu ora 20.00, pe scena în aer liber, amplasată în Parcul Tineretului din Sebeș vor avea loc „întâlniri majore” ale publicului cu artiștii invitați în cadrul celei de-a XLIII-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”: Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica.

Actor, poet și eseist, DOREL VIȘAN este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București (1965) și doctor în arte – domeniul Teatru. A fost răsplătit cu mai mult de 20 de premii naționale pentru cele 50 de roluri în teatru și peste 65 de roluri în film: nominalizare pentru cel mai bun actor (Iacob) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, noiembrie 1988; premiul pentru interpretare masculină (Senatorul melcilor), la a XVII-a ediție a Festivalului Filmului Mediteraneean de la Montpellier, octombrie 1995; premiul „Mileniu” – Hall of Fame, 1998; Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler – Președinția României, 2002; premiul Academiei Române pentru artele spectacolului „Aristizza Romanescu”, pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, 2006; trofeul „Zece pentru România”, 2010; Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru apărarea și slujirea dreptei credințe și promovarea culturii și spiritualității românești din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, 2014.

FLORIN COȘULEȚ este actor și regizor îndrăgit de public, activând în cadrul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, dar și cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prodecan al Facultății de Litere și Arte. Din anul 2017 este colaborator apropiat al Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș-Lancrăm.

ARHAIC este o trupă unică în România, prin port, sunet și simțiri. Acești artiști îndrăgesc cultura și o alimentează sub toate formele ei.

POPFOLCLORIKA este un proiect cultural ce îmbină muzica pop, jazz, blues, cu elemente etno şi de folclor autentic.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window