Comunicate evenimente|

Duminică, 29 noiembrie 2020, Sebeșul aniversează centenarul nașterii îndrăgitului interpret de folclor, Felician Fărcașiu, prin emisiuni TV și radiofonice, precum și printr-un eveniment online, proiecte culturale susținute de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

 Felician Fărcașiu (1920-1977) rămâne unul dintre cei mai mari interpreți de muzică populară, constituind un reper pentru tânăra generaţie.

Începând cu anul 2002, la Sebeş, se desfăşoară un festival naţional și un concurs de interpretare a cântecului popular românesc, care poartă numele lui Felician Fărcaşiu. În derularea celor șaptesprezece ediții, publicul a avut bucuria de a participa la evenimente în care a vibrat sufletul românesc. În această perioadă, care stă sub semnul trist al pandemiei, cei 100 de ani împliniți de la nașterea îndrăgitului interpret de folclor vor fi sărbătoriți printr-o evocare caldă.

Programul evenimentului

Duminică, 29 noiembrie 2020

Ora 10.00, pagina de facebook a Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebeș:

“100 de ani de la nașterea lui Felician Fărcaşiu, la Sebeș. Voce baritonală, drag de oameni și de viață!”

Ora 11.00, pagina de facebook a Bibliotecii Municipale “Lucian Blaga” Sebeș:

“Centenarul nașterii lui Felician Fărcașiu”, expoziție de carte cu tematică folclorică din colecțiile bibliotecii

Orele 12.00 – 14.00, Radio Star FM Sebeș: emisiune de folclor dedicată memoriei interpretului Felician Fărcașiu

Orele 15.00 – 15.30, pagina de facebook a Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebeș: „Gânduri pentru Felician Fărcașiu”. Mesaje primite de la colaboratorii evenimentului

Ora 21.10, TVR3: emisiunea „In memoriam Felician Fărcașiu”, realizată de studioul teritorial Târgu Mureș al TVR, în parteneriat cu Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

(emisiunea se va regăsi și pe TVR Târgu Mureș, sâmbătă, 28 noiembrie 2020, ora 19.00)

Vă invităm să ne fiți alături!

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window