Comunicate evenimente|

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, a câştigat, în urma competiţiei lansate de Administraţia Fondului Cultural Naţional, o finanţare nerambursabilă, în valoare de 70.000 lei, pentru implementarea proiectului cultural „La muzeu și la școală. Cursuri alternative de Istorie Naturală”. Diferența de buget necesară pentru buna amenajare a spațiului, pentru dotări, precum și pentru zona de acces în expoziție, a fost susținută de Municipiul Sebeș.Activităţile proiectului, începute în data de 15 ianuarie, se apropie de final. Avem bucuria de a prezenta o colecţie de Ştiinţele Naturii extrem de atractivă, rezultată din reorganizarea expoziției de bază și utilizarea unor metode și tehnologii noi de expunere și de informare a publicului vizitator.

Proiectul a fost implementat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia, Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud, Muzeul Municipal Mediaș, Școala Gimnazială număr 2 Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș, Liceul cu Program Sportiv Sebeș, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Școala Gimnazială Petrești și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Echipa proiectului este formată din: dr. Călin Anghel, dr. Radu Totoianu – responsabili cu implementarea proiectului, dr. Sergiu Török, Florin Toncean, Ramona Mărginean, Aurica Negru şi Alin Tomuș.

Programul evenimentului on-line dedicat încheierii proiectului:

Sâmbătă, 28.11.2020, ora1700 – vernisajul expoziţiei de Științele Naturii;

Duminică, 29.11.2020, ora 1700 – conferinţă cu tema Aspecte legate de ecologia păsărilor nocturne, susţinută de prof. Florin Toncean.

Duminică, 29.11.2020, ora 1800 – tur virtual în pandemie – premiera filmului de prezentare a expoziției.

Momentele din program pot fi urmărite pe pagina de Internet a proiectului cultural (https://www.cclbsebes.ro/la-muzeu-si-la-scoala), pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş și pe cea a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window